Het bakken van een biefstuk is geen kunst maar u moet wel even een paar
dingen weten voordat u de perfecte biefstuk bakt. Iedereen heeft natuurlijk
zijn eigen wensen als het aankomt op biefstuk en daarom zetten wij in dit
artikel alles wat u moet weten over het bakken van de biefstuk. Geen zin om
zelf uw biefstuk te bakken? Dan bent u aan het juiste adres bij Eat
Palazzo! op https://eatpalazzo.nl/
kunt u gerust het gehele menu bekijken.
Kies de juiste biefstuk
Het kiezen van de juiste biefstuk ligt natuurlijk helemaal aan de wensen
die u heeft van een biefstuk. Houdt u bijvoorbeeld van een biefstuk die wat
meer smaak heeft? Dan is de entrecote de ideale biefstuk voor u! De
ossenhaas is juist weer een magere stuk biefstuk die vooral wordt
gekenmerkt door de malse structuur van de biefstuk.
De juiste voorbereiding
Bij het bakken van een biefstuk is het belangrijk om de stukken vlees op
tijd uit de koelkast te halen. Het vlees kan op deze manier op tijd op
temperatuur komen. Als het stuk vlees te koud is op het moment dat u deze
gaat bakken zal het vlees namelijk gaan schrikken. Dit zorgt voor een erg
taaie structuur aan de biefstuk. De biefstuk kan nu de pan in!
Het bakken
Het bakken van een biefstuk doet u bij voorkeur in de roomboter. Laat de
boter smelten in de pan. Vervolgens gooit u de biefstuk in de pan en bakt u
deze naar wens. Voor een rare biefstuk moet u deze ongeveer 2-3 minuten
bakken, dus dat is 1,5 minuut per kant. Een biefstuk kunt u medium bakken
door deze 2 minuten per kant te bakken. De well-done biefstuk moet u in
totaal 6 tot 8 minuten bakken. Let bij het bakken ook op de dikte van de
biefstuk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten