Bij het restaurant Eastern Plaza wordt veel gewerkt met de wok en friteuse.
Dit zal ertoe leiden dat de kans op brand groter wordt. Dit is natuurlijk
niet wat je als ondernemer voor ogen ziet en daarom is het belangrijk om
hier actief mee bezig te zijn. Dit artikel is geschreven om zo enkele tips
te geven om brand te voorkomen bij Eastern Plaza.
Voorkomen is beter dan genezen
Wanneer je brand krijgt in het restaurant zul je merken dat dit je veel
tijd en geld gaat kosten. Ten eerste heb je emotionele schade en daarna
komt nog de materiƫle schade. Je moet maar hopen dat je als ondernemer
genoeg geld terug krijgt van de verzekering. Al met al wordt je er niet
beter van en daarom kun je brand beter voorkomen dan verhelpen.
Frituurpannen
Bij Eastern Plaza wordt er veel gewerkt met frituurpannen en dat is het
eerste wat aangepakt moet worden. Wanneer frituurvet te heet wordt kan dit
uiteindelijk een oorzaak zijn van brand. Daarom is het belangrijk om een
thermostaat te hebben die de temperatuur meet van het frituurvet. Wanneer
je dit in kaart hebt kan je oververhitting voorkomen.
Verlichting
Een grote oorzaak van brand is kortsluiting in de lampen. Om dit te
voorkomen moeten er goedgekeurde lichten gebruikt worden. Deze verlichting
heeft bijvoorbeeld het KEMA-keurmerk.
Afvalcontainer
Veel restaurants hebben een grote afvalcontainer met allerlei spullen erin.
Deze afvalcontainer mag niet tegen de muur van het gebouw staan. Wanneer er
brand ontstaat in deze container wil je natuurlijk niet dat dit overslaat
op het gebouw. Dat is de reden dat je de afvalcontainer niet tegen de muur
mag zetten.
Sluit goed af
Wanneer je klaar bent met werken en het restaurant af wilt sluiten zorg dat
alles uit staat. Er mogen geen kaarsjes of lichtjes meer branden. Daarnaast
moet er gecontroleerd worden dat de oven, fornuizen en frituur uitstaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten