woensdag 25 september 2019

Eastern Plaza en brandveiligheid in het restaurant

Bij het restaurant Eastern Plaza wordt veel gewerkt met de wok en friteuse. Dit zal ertoe leiden dat de kans op brand groter wordt. Dit is natuurlijk niet wat je als ondernemer voor ogen ziet en daarom is het belangrijk om hier actief mee bezig te zijn. Dit artikel is geschreven om zo enkele tips te geven om brand te voorkomen bij Eastern Plaza.

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer je brand krijgt in het restaurant zul je merken dat dit je veel tijd en geld gaat kosten. Ten eerste heb je emotionele schade en daarna komt nog de materiƫle schade. Je moet maar hopen dat je als ondernemer genoeg geld terug krijgt van de verzekering. Al met al wordt je er niet beter van en daarom kun je brand beter voorkomen dan verhelpen.

Frituurpannen

Bij Eastern Plaza wordt er veel gewerkt met frituurpannen en dat is het eerste wat aangepakt moet worden. Wanneer frituurvet te heet wordt kan dit uiteindelijk een oorzaak zijn van brand. Daarom is het belangrijk om een thermostaat te hebben die de temperatuur meet van het frituurvet. Wanneer je dit in kaart hebt kan je oververhitting voorkomen.

Verlichting

Een grote oorzaak van brand is kortsluiting in de lampen. Om dit te voorkomen moeten er goedgekeurde lichten gebruikt worden. Deze verlichting heeft bijvoorbeeld het KEMA-keurmerk.

Afvalcontainer

Veel restaurants hebben een grote afvalcontainer met allerlei spullen erin. Deze afvalcontainer mag niet tegen de muur van het gebouw staan. Wanneer er brand ontstaat in deze container wil je natuurlijk niet dat dit overslaat op het gebouw. Dat is de reden dat je de afvalcontainer niet tegen de muur mag zetten.

Sluit goed af

Wanneer je klaar bent met werken en het restaurant af wilt sluiten zorg dat alles uit staat. Er mogen geen kaarsjes of lichtjes meer branden. Daarnaast moet er gecontroleerd worden dat de oven, fornuizen en frituur uitstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten