vrijdag 31 juli 2020

Een huisfeest regelen: 3 tips

Ben jij binnenkort geslaagd, jarig, of ga je trouwen? Dan is er een goede reden voor een feestje. Dit kan je prima thuis geven als het goed doet. Met een plan van aanpak en een paar tips kan iedereen een perfect huisfeestje geven die je gasten niet snel zullen vergeten. Bij feestjes draait het allemaal om voorbereiding. Door dit artikel te lezen ben je dus al heel goed bezig. In dit artikel zullen we je verder nog 3 makkelijke tips meegeven. Deze kan je gebruiken om je feestje een boost te geven. 

Thuiskok

Als jij je feestje echt een boost wilt geven kan dat ideaal met een thuiskok. Zo heb je zelf geen zorgen over het regelen van eten en drinken en het geeft je feestje ook een gezellige sfeer. Een goede thuiskok in Amstelveen vind je het beste bij Culinaire specialisten. Ze zijn heel divers en hebben al veel ervaring met huisfeestjes. Je kan zelf kiezen wat voor buffet je wilt. Wil je liever een warm buffet voor in de avond of een kouder buffet voor eerder op de dag. Je kan zelfs kiezen voor een vegetarisch buffet of een buffet in een bepaald thema. Deze thuiskok zal jouw feest naar een hoger niveau tillen. Het is erg handig om een thuiskok in te huren omdat je zelf al genoeg moet regelen voor het feest. Dit geeft je veel meer rust. 

Huis inrichten

Als laatste tip willen we je meegeven dat je goed moet nadenken of je een thema kan toepassen en wat voor inrichting je moet geven. Dit hangt natuurlijk af van het type feestje dat je geeft. Stel jezelf dus altijd de vragen waarom je dit feest geeft en hoeveel mensen er bijvoorbeeld komen. Zo kan je van te voren een inrichting maken in je huis en kijken of het past. Zo zal je op het laatste moment niet voor problemen komen te staan. Een thema aan je feest geven is erg slim. Dit geeft het iets extra's en zorgt vaak voor meer gezelligheid.  

Hoe ga de gasten uitnodigen?

Het tweede punt waar we je een tip voor willen geven heeft te maken met de uitnodiging. Dit is belangrijker dan de meeste mensen denken. Hier begint je feestje al. De uitnodiging moet je gasten prikkelen en ervoor zorgen dat ze niet kunnen wachten. Doe iets creatiefs in plaats van de standaard whatsapp uitnodiging. Ook dit geeft je feestje toch weer een boost en maak het specialer. Een goed begin is het halve werk. Als je gasten iets unieks ontvangen, zullen ze ook direct enthousiast zijn.


vrijdag 15 mei 2020

Breng de innerlijke kok in je naar boven

Anno 2020 leven we met meer dan 17 miljoen mensen in Nederland, hier vallen veel mensen in de horeca, waaronder thuiskoks, chef koks en ander personeel onder valt. . Gelukkig heeft Nederland een luxe positie betreft voedsel. We produceren namelijk drie keer zoveel voedsel dan dat we zelf kunnen consumeren. Van die 17 miljoen mensen is niet iedereen even fan van koken, maar vaak houdt men wel van eten. Aangezien niet iedereen het zich kan veroorloven om iedere dag naar een restaurant te gaan of een
thuiskok
in te huren moeten mensen thuis aan de slag gaan met potten en pannen. Grote kans dat die dagelijks werkzaamheden omslaan naar een passie voor goed eten. Maar hoe ontwikkel je nu die handige skills in koken?


Goede voorbereiding is het halve werk


Iedereen kent het gezegde ‘Goede voorbereiding is het halve werk’ en dat geldt ook voor in de keuken. In Frankrijk kwamen ze daar al vroeg achter. De term: mise-en-place is in Frankrijk tot stand gekomen en betekent letterlijk “op zijn plaats gezet”. De essentie hiervan is dat alle voorbereidende werkzaamheden in de keuken als eerste uitgevoerd moet worden om daadwerkelijk efficiënt aan de slag te gaan met koken. De horeca maakt gebruik van deze methode om de klanten een hogere snelheid in service te kunnen bieden. De aardappelen die gekookt worden vlak na het plaatsen van de bestelling zijn in de middag al geschild. Dit geldt niet alleen van schillen van producten, maar ook het wassen, snijden of voorgaren.


Thuis koken


Veel mensen hebben thuis de neiging om voor zichzelf met minimale inspanning te koken. Even een kwestie van wat aardappelen, groenten en een stuk vlees. Maar wanneer je een groot gezin hebt of gaat koken voor grote groepen mensen tijdens de feestdagen kun je het beste de mise-en-place methode toepassen. Op die manier creëer je overzicht en maak je het jezelf een stuk makkelijker.