Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe u de ideale biefstuk bakt? Dat ligt
natuurlijk compleet aan de wensen van de mensen aan de eettafel. Zo wil de
ene zijn biefstuk rare en de andere juist een medium of well-done biefstuk.
In dit artikel vertellen wij u meer over hoe u de gewenste garing kunt
bereiken. Genieten van de lekkerste biefstuk in Nederland? Breng dan een
bezoekje aan het Wereldrestaurant Beverhof. Op de website van
Wereldrestaurant Beverhof
kunt u eenvoudig een plaatsje reserveren bij dit all-you-can-eat
restaurant.
Bak met boter en olie
Voor de ideale bereiding van de biefstuk is het ideaal om zowel boter als
olie te gebruiken. De ongezouten roomboter zorgt ervoor dat u kunt genieten
van een heerlijke smaakbeleving. De olie zorgt ervoor dat u op de juiste
temperaturen kunt bakken. Wees niet te zuinig met de boter en laat deze
eerst smelten in de pan alvorens u de biefstuk in de pan legt. Het
toevoegen van een klein scheutje olie zal de hitte in de pan verhogen
waardoor u de biefstuk mooi dicht zal schroeien.
Garing
Schroei de biefstuk eerst goed dicht. Leg de biefstuk in de pan en laat
beide kanten ongeveer een halve minuut garen. Zo zorgt u voor het behoud
van de sappen in het vlees. Vervolgens zet u het gas ietsje lager, waardoor
de boter niet zal verbranden. Zorg ervoor dat u het gas niet te laag zet
want anders kan het vlees niet goed bakken. Voeg vervolgens nog een klein
beetje roomboter toe aan de pan en bedruip de biefstuk met de boter.
Afhankelijk van de gewenste garing bakt u de beide zijden nog een aantal
minuten door. De bereidingstijden zijn als volgt:
-
Rare: Alleen dichtschroeien
-
Medium-rare: 1 a 2 minuten bakken per kant
-
Medium: 2 a 3 minuten bakker per kant
-
Doorbakken: 3 a 4 minuten per kant
Als u een lekker malse biefstuk wilt is het aangeraden de biefstuk zo
“rare” mogelijk te houden! Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd
over de garing van de biefstuk. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan
het Wereldrestaurant Beverhof!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten