woensdag 10 juli 2019

Wereldrestaurant Beverhof en de juiste garing van biefstuk

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe u de ideale biefstuk bakt? Dat ligt natuurlijk compleet aan de wensen van de mensen aan de eettafel. Zo wil de ene zijn biefstuk rare en de andere juist een medium of well-done biefstuk. In dit artikel vertellen wij u meer over hoe u de gewenste garing kunt bereiken. Genieten van de lekkerste biefstuk in Nederland? Breng dan een bezoekje aan het Wereldrestaurant Beverhof. Op de website van Wereldrestaurant Beverhof kunt u eenvoudig een plaatsje reserveren bij dit all-you-can-eat restaurant.

Bak met boter en olie

Voor de ideale bereiding van de biefstuk is het ideaal om zowel boter als olie te gebruiken. De ongezouten roomboter zorgt ervoor dat u kunt genieten van een heerlijke smaakbeleving. De olie zorgt ervoor dat u op de juiste temperaturen kunt bakken. Wees niet te zuinig met de boter en laat deze eerst smelten in de pan alvorens u de biefstuk in de pan legt. Het toevoegen van een klein scheutje olie zal de hitte in de pan verhogen waardoor u de biefstuk mooi dicht zal schroeien.

Garing

Schroei de biefstuk eerst goed dicht. Leg de biefstuk in de pan en laat beide kanten ongeveer een halve minuut garen. Zo zorgt u voor het behoud van de sappen in het vlees. Vervolgens zet u het gas ietsje lager, waardoor de boter niet zal verbranden. Zorg ervoor dat u het gas niet te laag zet want anders kan het vlees niet goed bakken. Voeg vervolgens nog een klein beetje roomboter toe aan de pan en bedruip de biefstuk met de boter. Afhankelijk van de gewenste garing bakt u de beide zijden nog een aantal minuten door. De bereidingstijden zijn als volgt:
  • Rare: Alleen dichtschroeien
  • Medium-rare: 1 a 2 minuten bakken per kant
  • Medium: 2 a 3 minuten bakker per kant
  • Doorbakken: 3 a 4 minuten per kant

Als u een lekker malse biefstuk wilt is het aangeraden de biefstuk zo “rare” mogelijk te houden! Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd over de garing van de biefstuk. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Wereldrestaurant Beverhof!